De seneste indlæg fra vores blog

Odsherred Zoo

Odsherred Zoo

Dette er Danmarks første og eneste rescue center for eksotiske dyr i nød. Deres dyr kommer fra forsøgslaboratorier i kosmetikbranchen eller medicinalindustrien. Der er også dyr fra illegale handler og tvangsfjernet dyr fra private eller mindre zoologiske haver. Derudover har de også “traditionelle” zoo dyr, og kan præsentere ca. 600 dyr fordelt på 90-100 arter.

Som en del af deres engagement i dyrevelfærd samarbejder de med førende institutioner som AAP i Holland, Vogelrevalidatiecentrum Zundert i Holland, Lav Settore Esotici i Italien og et fransk universitets forskningscenter.
Odsherred Zoo fokuserer også på specialisering frem for masseavl og etablerer habitatgrupper for at forhindre den ubegrænsede aflivning af dyr, som desværre er en realitet i mange zoologiske haver.

Kastration, sterilisation og fødselskontrol bruges fornuftigt for at kontrollere antallet af dyr i deres samling. Dette giver b
esøgende mulighed for at opleve en række fascinerende dyr, herunder deres vild glade kapucinerabe-gruppe og tidligere redningsdyr som snuhalebjørne og røde varie-lemurer. Ikke alle dyr er offentligt tilgængelige, da de prioriterer deres trivsel og rehabilitering.

Så der er masser dyr og gode oplevelser i vente ved at aflægge den lille skønne Zoo i Odsherred et besøg

Du kan finde flere info på deres side. De åbner for sæson 2024 d.27 april..






Klik på kortet for at få rutevejledning.

Odsherred Zoo

Skriv en kommentar